20. – 27. 7. 2024

Podruhé se členové Vokálně-instrumentálního waldorfského ansámblu (VIWA) vypravili do šumavských hvozdů ke sv. Vintíři, kde se týden věnovali zpěvohraní v přilehlé faře. Brzy ráno se Pavel a jeho parta fyzicky nabila koupelí v bystré řece Křemelné a pak, to už společně s ostatními spáči, duševně v kostele za zpěvu kánonů. Dopoledne jsme muzicírovali, mladí lidé Bára, Jára a Míša s námi dobrovolně a radostně hráli každý den. Irenka je táhla a znělo to báječně, tak jak to vždycky zní, když ji mladí napodobí. Hudbu tentokrát zdobila Jitčina lyra a dohromady jsme vytvořili prima těleso.

Po dopoledním hraní a zpívání jsme letos neodolali sběru borůvek. Největší nadšenci si k nim neváhali upéct lívanečky a přichystat šlehačkové poháry. A někteří přivezli plné kyblíky i domů.

Podívali jsme se společně k řece Vydře, na hrad Kašperk a na bývalé Zhůří, kde jsme několikrát ulehli do těch nejměkčích šumavských mechů – prostě takové peřině nešlo odolat. Menší partičky vyrazily ještě na rozkvetlé pláně bývalých Stodůlek, na rašeliniště nebo do Velhartic. 

Večeře nám chystaly Katka s Anandí tak dobré a vydatné, že každý večer bylo ještě třeba energii vydat – tentokrát jsme pořádali příjemné kytarovo-houslovo-flétnové večírky – k duhu přišly zpěvníky známých táborových a trampských evergreenů, i lidovky. 

A třešničkou na dortu byl koncert ve sv. Vintíři, kam naše pozvání přijali i žáci ze Suzuki houslové školy spolu s paní učitelkou. Bylo nám ctí a potěšením si společně zahrát v kostele a následná hudební after party na faře byla příčinou dojemného loučení a naděje v příští setkání a spolupráci.

VIWA & Suzuki – pocta sv. Vintířovi – Dobra Voda 2024 (youtube.com)